Uncategorized

Lopásvédelem – Autóriasztó

Minden autó tulajdonosban felmerült már a kérdés kell e autóriasztó a kocsiba?

A válasz megtalálásához pár gondolatot vegyünk sorra.

Mi is a riasztó?  A riasztó mint ahogy a nevében is benne van riaszt. De kit is riaszt? A tulajdonost kellene de sajnos nem mindenki állhat az udvarán, nem mindenki állhat az ablaka alatt és nem mindenki állhat a ház előtt, ha velünk is így van nem biztos hogy a legjobb választás lopásvédelemre egy autóriasztó. Manapság senki nem vesz tudomást egy szirénázó  gépjárműről és úgy elsétál mellette hogy szinte rá se néz, persze van aki káromkodva néz ki az ablakon hogy már megint vinnyog valakinek az autóriasztója de ennyi. Nem sétál oda tenni bármit is. A parkolási szokások igen csak befolyásolják hogy kell e nekünk autóriasztó. Egy autóriasztónak akkor van értelme ha a tulajdonos cselekvő és halló távolságon belül van. Ha halljuk és hamar az autóhoz érünk hogy elzavarjuk a rossz fiút. Na ekkor van értelme. Enélkül csak egy szirénázó autó marad a sok közül.

Az egyszerűbb gépjárművédelmi autóriasztókat egyszerű kikötni is.  Szinte mind egytől egyig ugyan azt a sémát követve kerülnek beszerelésre. Ott van a készülék az utastérben, könnyen hozzáférhető helyen, gyors csatlakozóval szerelve. Mi sem egyszerűbb az autótolvajnak. Egyszerűen lehúzza a csatlakozót és már el is csendesült az utca. Lopásvédelemre NEM ALKALMAS.

De hát blokkolni is tud a riasztó. Jobb esetben igen, ha bekötik, ha a csatlakozó lehúzásával is tiltva maradt az autó. És mit is? Gyújtást , önindítót, üzemanyag pumpát. Nos hát ezeket a tolvaj is tudja. Erre készül tudja honnan hova és mit kell kötni hogy az autó elinduljon. Ne bízzunk az egyszerű, olcsón beszerelt autóriasztókban. Hamis biztonság érzetet ad. Semmi értelme. NEM AJÁNLOTT kategória.

Persze van profin megtervezett gépjárművédelmi autóriasztó is aminek igen magas a lopásvédelmi értéke. A Blue 16. A minden jóval ellátott riasztót úgy alakították ki hogy azt a motortérbe lehessen építeni. Miért jó ez? Mert a motortér motortérzár alkalmazásával elzárható a külvilágtól tehát hozzáférhetetlen a védelmi rendszer. Nem lehet csak úgy lehúzni a blue 16 autóriasztó csatlakozóit, nem lehet megszüntetni a szirénázást, nem lehet áthidalni a blokkolási pontjait. Korszerű közelítő kulcsokkal rendelkezik. Nincs benne elem. Nem sugároz jelet. Önmagában is megvédi az autót. Mindent tud amit csak egy autóriasztó tudhat. Egyszóval a legjobb. Lopásvédelemre AJÁNLOTT.

Összegezve ha úgy döntöttünk hogy egy autóriasztó fogja a gépjárművédelmünket megvalósítani akkor célszerű a legjobbat választani ami még mindig a Blue16. Nem érdemes foglalkozni az egyszerű, távirányítós, olcsó autóriasztókkal.

A blue 16 autóriasztó egy összetett lopásvédelmi rendszer. Minden benne van amit egy autóriasztótól elvárhatunk. Személyazonosítás személyre szabottan, rablásgátlás, kulcs ellopása elleni védelem, 7 dallamú akkumulátoros sziréna, emelés-ütés-vontatás érzékelés, elem és rádiójel nélküli közelítéses kulcs, fejlett központi zár vezérlés, komfort elektronika vezérlés, kiegészítő eszközöknek ki és be menet, szigorított motortérzár vezérlés, szervíz funkció.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük